Avtohiša Seliškar d.o.o.

IOC Zapolje I/2a
1370 Logatec
Tel.: +386 1 750 22 52
Gsm: +386 070 720 330
info@avtohisa-seliskar.si
www.avtohisa-seliskar.si

Facebook stran avtohiše Seliškar

15.4.2015

Najdete nas tudi na naši Facebook strani.
(s klikom na sliko obiščete naš Facebook profil)

Pripete datoteke

Chevrolet na avtomobilskem sejmu v Parizu 2012 Chevrolet na avtomobilskem sejmu v Parizu 2012

 

27. september 2012

Chevrolet na avtomobilskem sejmu v Parizu 2012

• Svetovna premiera modela Chevrolet Trax
• Nadgrajena oblika in udobje modela Chevrolet Spark
• Orlando bo na voljo z 1,4-litrskim turbo bencinskim motorjem
• Chevrolet Cruze SW je prispel v evropske prodajne salone
• Predstavitev konceptnih vozil za mlade Code 130R in Tru 140S

Osrednji dogodki Chevroletove stojnice na letošnjem avtomobilskem sejmu v Parizu bodo predstavitev modela Chevrolet Trax, prenovljen priljubljeni model Spark in unikatno vzdušje.

Glavna zanimivost bo Chevrolet Trax, ki bo na sejmu premierno predstavljen. Chevroletov prvi model v hitrorastočem segmentu majhnih športno-terenskih vozil se bo spomladi prihodnje leto pridružil sedemsedežni Captivi in tako dopolnil Chevroletovo ponudbo zmogljivih športno-terenskih vozil. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi prenovljen model Spark za leto 2013 in dve Chevroletovi konceptni vozili za mlade, Code 130R in Tru140S.

Chevroletova stojnica, ki bo na 2014 kvadratnih metrih Hale 5.2, bo na letošnjem pariškem avtomobilskem sejmu zagotovo pritegnila zlasti ljubitelje nogometa. V coni za navijače Manchester United se lahko navijači fotografirajo med sedenjem na enem od sedežev Manchester United's Old Trafford, z logotipom Chevrolet. Poleg tega bo posebna različica Traxa, posvečena klubu Manchester United, zelo prepričljivo predstavila Chevroletov novi program sponzoriranja nogometa.

Chevrolet Trax

Chevroletovo novo malo športno-terensko vozilo se lahko pohvali s poudarjenimi linijami karoserije, ki izražajo živahnost in okretnost ter pogonom na vsa štiri kolesa. Trax bo poživil segment, saj prinaša domiselno obliko, izbiro treh varčnih motorjev ter športne in živahne vozne lastnosti.

Ponudba motorjev vključuje 1,4-litrski bencinski motor s turbopolnilnikom, 1,6-litrski bencinski motor in 1,7-litrski dizelski motor s turbopolnilnikom. 1,4-litrski bencinski motor s turbopolnilnikom, na katerega je nameščen šeststopenjski ročni menjalnik, razvije moč 140 KM (103 kW) in navor 200 Nm. Pogon na vsa štiri kolesa je na voljo za različici z 1,4-litrskim bencinskim motorjem s turbopolnilnikom in 1,7-litrskim dizelskim motorjem.


1,7-litrski dizelski motor razvije moč 130 KM (96 kW) in maksimalni navor 300 Nm. Vsi pogonski sklopi z ročnim menjalnikom so opremljeni s funkcijo Start/Stop. Tako 1,7-litrski dizelski kot tudi 1,4-litrski bencinski motor s turbopolnilnikom bosta na voljo tudi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.
V Traxu je več kot dovolj prostorov za shranjevanje predmetov. Poleg 358-litrskega prtljažnika so v njem različni predali na sredinski konzoli in ob strani ter predal pod sedežem. Tudi pod dnom prtljažnika je dodaten prostor za shranjevanje.

Višji nivoji opreme vključujejo standardno nameščen sistem Chevrolet MyLink. Chevrolet MyLink je informacijski in razvedrilni sistem, ki lahko vsebine iz pametnega telefona prikazuje na 7-palčnem barvnem zaslon na dotik visoke ločljivosti. Od začetka prihodnjega leta bo na voljo tudi z navigacijskim zemljevidom, ki ga bo mogoče prenesti v združljive pametne telefone. Tako bo mogoče na zaslonu na dotik sistema prikazati pot, ki jo boste nastavili s pametnim telefonom.*

Nova iskrica življenja

Spark (iskra) je bil zasnovan kot drzno ter prodorno vozilo in njegov posodobljeni videz to filozofijo razvija naprej. Preoblikovana dvodelna maska hladilnika in sprednji odbijač skupaj s posodobljeno obliko ohišij žarometov in meglenk Sparku prinašajo novo, osveženo podobo. Spark je opremljen tudi s posodobljenimi 14- ali 15-palčnimi platišči iz lahkih kovin, ki poudarjajo njegovo bolj športno in zrelo držo. Na zadnjem delu je bila v spojler nad oknom vgrajena zavorna luč s svetlečimi LED diodami, ki z visokim, sredinskim položajem vozniku omogoča boljši pregled nad dogajanjem za vozilom.

V notranjosti je bila poleg dekorativnih elementov preoblikovana tudi sredinska konzola, ki zdaj nudi več možnosti za shranjevanje predmetov. Chevrolet Spark poganja 1,0-litrski bencinski motor z 68 KM ali 1,2-litrski motor z 82 KM. Povprečna poraba obeh motorjev je 5 litrov na 100 km pri kombiniranem ciklu vožnje, medtem ko povprečne emisije CO2 znašajo 118 g/km.

Orlando s turbo motorjem

Kupci Orlanda bodo navdušeni nad poskočnostjo 1,4-litrskega bencinskega motorja s turbopolnilnikom, ki bo odslej na voljo poleg 1,8-litrskega bencinskega in 2,0-litrskega dizelskega motorja. Novi motor razvije moč 140 KM (103 kW) in ima največji navor 200 Nm med 1.850 in 4.900 vrt./min.

Standardno je opremljen s funkcijo Start/Stop in s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Povprečno porabi 6,2 l/100 km pri kombinirani vožnji. Zaradi vgradnje električnega servokrmiljenja (EPS) in funkcije Start/Stop bosta tudi že preverjeni različici Orlandovega 2,0-litrskega dizelskega motorja postali bolj varčni, saj bosta porabili do 11 odstotkov manj goriva pri vožnji v kombiniranem ciklu.*

Poleg zgoraj omenjenih novosti bo Orlando z modelskim letom 2013 opremljen še z dvema novostma – vzvratno kamero in sovoznikovim sedežem, ki ga je mogoče popolnoma zložiti.

Cruze SW in Malibu že v prodajnih salonih

S prihodom Cruza SW v prodajne salone po vsej Evropi podjetje Chevrolet ponuja kompakten avtomobil, ki je še posebej zanimiv za družine in posameznike z aktivnim življenjskim slogom. Cruze SW, ki se pridružuje priljubljenima 4- in 5-vratni različici, ima lahko do 1.478 litrov prtljažnega prostora.

Poleg že preverjenih 1,6- in 1,8-litrskega bencinskega motorja, s katerima je model na voljo od samega začetka, bodo odslej pogonski sklopi na voljo tudi z 1,4-litrskim bencinskim motorjem s turbopolnilnikom, 1,7-litrskim dizelskem motorjem in posodobljenim 2,0-litrskim dizelskem motorjem. 1,7-litrski dizelski motor je najvarčnejši motor v ponudbi, saj porabi le 4,5 l/100 km.

Novi Chevroletov paradni konj v Evropi je Malibu, ki izstopa s svojim ameriškim slogom, prostornostjo in najvišjo oceno varnosti po standardu Euro NCAP. Odslej je v evropskih prodajnih salonih ta limuzina srednje velikosti na voljo tudi z dizelskim pogonom.

Zanesljiv dizelski motor vsebuje visokotlačni sistem vbrizgavanja goriva s skupnim vodom, dvojno odmično gred v glavi motorja in napreden turbopolnilnik s spremenljivo geometrijo in hladilnikom polnilnega zraka. Največjo moč, 160 KM, razvije pri 4.000 vrt./min, največji navor, 350 Nm, pa pri 1.750 vrt./min.

Chevroletova konceptna vozila za mlade

Od njune svetovne premiere na severnoameriškem avtomobilskem sejmu leta 2011 v Detroitu sta bili ti dve elegantni konceptni vozili predstavljeni na mnogih velikih dogodkih, vključno z letošnjimi avtomobilskimi sejmi v Washingtonu, Chicagu, Ženevi, New Yorku in Pekingu. Ljubitelji avtomobilov si bodo ti dve izjemni konceptni vozili lahko ogledali tudi na letošnjem pariškem avtomobilskem sejmu.
Vozili Code 130R in Tru 140S sta zasnovala Nicholas David in Joe Baker iz oblikovalskega centra GM North Hollywood na podlagi mnenj potrošnikov iz ZDA, mlajših od 30 let. Obe vozili skušata združiti slog in funkcionalnost, ki ju je ta skupina kupcev navedla kot lastnosti, ki bi jih želeli v novem avtomobilu.
Od obiskovalcev teh sejmov je Chevrolet pridobil zelo navdušena mnenja o obeh vozilih. Skupno je skoraj 16.000 zainteresiranih posameznikov odgovarjalo na različna anketna vprašanja.

* predhodni podatki


About Chevrolet
Chevrolet je z letno prodajo več kot štirih milijonov vozil v več kot 140 državah vodilna svetovna znamka družbe General Motors. Po prodaji je četrta največja svetovna avtomobilska znamka in ena najhitreje rastočih znamk na svetu. Avtomobili podjetja Chevrolet združujejo drzno obliko, zmogljivost, inovacije in priročnost. Ponašajo se z izjemnim razmerjem med kakovostjo in ceno. Znamka, ki jo je leta 1911 v ZDA ustanovil švicarski priseljenec Louis Chevrolet, je leta 2011 praznovala stoletnico. Blagovna znamka je bila v Evropi ponovno uvedena leta 2005. V zahodni in srednji Evropi ima skupno 2.500 prodajnih in servisnih mest. Evropska ponudba podjetja Chevrolet vključuje mestni avtomobil Spark, malo limuzino in kombilimuzino Aveo, kompaktno limuzino in kombilimuzino Cruze, družinski avtomobil Orlando, športno-terensko vozilo Captiva, legendarna športna avtomobila Camaro in Corvette ter električno vozilo za daljšo vožnjo Chevrolet Volt. V letu 2012 je Chevrolet začel s prodajo karavana Cruze in limuzine srednje velikosti Malibu. Za več informacij o znamki Chevrolet obiščite www.chevroleteurope.com ali media.chevroleteurope.com.

Avtohiša Seliškar ponosni sponzor 6. argonavtskega maratona

SEDAJ V NOVIH POSLOVNIH PROSTORIH NA NOVI LOKACIJI V IOC Zapolje I/2a, 1370 Logatec

15.4.2015 

SEDAJ V NOVIH POSLOVNIH PROSTORIH NA NOVI LOKACIJI V IOC Zapolje I/2a, 1370 Logatec

• 10 let jamstva na izbrana vozila,
• Pestra izbira novih ter kvalitetnih rabljenih vozil z znanim poreklom
• ugodne oblike financiranja z možnostjo odplačilne dobe do 84 mesecev

Pri nas nudimo tudi:
• uvoz kvalitetnih rabljenih vozil po naročilu stranke
• Odkup rabljenih vozil, hitro, gotovinsko izplačilo
• Najkvalitetnejši in najugodnejši pooblaščen servis ter vzdrževanje vašega vozila
• Najhitrejša dobava originalnih rezervnih delov in materiala za vozila CITROËN, CHEVROLET, DAEWOO, SSANGYONG
• Brezplačno nadomestno vozilo za obdobje popravila vašega vozila
• Pestra izbira originalne dodatne opreme
• Fleksibilna in ugodna avtomobilska zavarovanja
• Vzdrževanje in popravila vseh vrst vozil
• Kleparske in ličarske storitve
• Vulkanizerske storitve
• Polnjenje in popravilo klimatskih naprav vseh vozil...

SMO:
• Pooblaščeni uvoznik in prodajalec vozil CITRÖEN, CHEVROLET
• Pooblaščeni serviser vozil CITROËN, CHEVROLET, DAEWOO
• Specializirani za odkup rabljenih vozil vseh znamk

DELOVNI ČAS:
Ponedeljek - Petek 08:00 - 17:00
Sobota 09:00 - 12:00

KONTAKTNA OSEBA:
• G. Rudi 01/7502-252 ali  040 307 711
• G. Tadej 01/7502-253 ali 070 720 330

Slike novega PSC (Citroen-Chevrolet) v Logatcu

Nočna

Nočna

Nočna panorama

Nočna panorama

Nov prodajno-servisni center

Nov prodajno-servisni center