Avtohiša Seliškar d.o.o.

IOC Zapolje I/2a
1370 Logatec
Tel.: +386 1 750 22 52
Gsm: +386 070 720 330
info@avtohisa-seliskar.si
www.avtohisa-seliskar.si

Pozabite na teslo, zmagovalec je chevrolet

Sreda, 9. avgust 2017

Primerjalni test revije Consumer Report

Iz ZDA prihaja novica o zanimivem primerjalnem testu dveh striktno električno gnanih osebnih avtomobilov (tesla S 75 D / S 90 D & chevrolet bolt, opel ampera-e v Evropi), ki so ga pred kratkim izvedli pri cenjeni reviji Consumer Report. Končna ocena je presenetljiva, ker je na tem testu zmagal občutno cenejši chevrolet bolt.

Američani spreminjajo poslovni model v Rusiji

Sreda, 18. marec 2015

General Motors

Chevrolet Niva

Danes so iz koncerna General Motors sporočili novico o spremembi ruskega poslovnega modela, ker so  Američani napovedali ukinitev nekaterih poslovnih pogodb z ruskimi podjetji, dokončen umik znamke Opel ter temeljito okleščenje ponudbe modelov znamke Chevrolet, medtem ko ostaja poslovna politika in položaj znamke Cadillac nespremenjen…

3 milijone prodanih primerkov modela cruze

Sreda, 3. september 2014

Chevrolet

V teh dneh praznujejo tudi pri znamki Chevrolet, ker so Američani pred kratkim prodali trimilijonti primerek modela cruze. Prejšnji rekord (2 milijona prodanih primerkov modela cruze) so Američani postavili pred šestnajstimi meseci…

Napoved tretje generacije modela niva

Sreda, 27. avgust 2014

Chevrolet niva concept

Chevrolet niva concept

Danes se je obiskovalcem letošnjega avtomobilskega salona v Moskvi predstavila nova, zaenkrat samo prototipna niva, ki bo v serijski različici dostopna šele leta 2016. Ta podatek je pred kratkim potrdil Bo Andersson, prvi mož koncerna AVTOVAZ, ki pri razvoju tega novega modela tesno sodeluje z Američani (General Motors), ker so Američani in Rusi že leta 2001 ustanovili 'joint venture' podjetje GM-AVTOVAZ, kjer izdelujejo aktualno nivo II.

'VetteWagon' gre v proizvodnjo

Sreda, 2. oktober 2013

Callaway corvette C7 aerowagon

Callaway corvette C7 aerowagon

Pri znanem severnoameriškem podjetju Callaway Cars so v teh dneh napovedali novo maloserijsko karoserijsko različico modela corvette, ki s svojo 'shooting-brake' zasnovo obuja spomin na nekdanje, podobne konverzije podjetja Greenwood, izvedene na osnovi corvette C3.

Napoved številnih novosti

Četrtek, 8. avgust 2013

Chevrolet in IAA Frankfurt

Vodilni pri znamki Chevrolet so si zastavili nov cilj, ker želijo, da njihova znamka avtomobilov postane vodilni ponudnik avtomobilov z odličnim razmerjem med plačanim in prejetim. Zato bodo letošnjim obiskovalcem v Frankfurtu predstavili več novosti, povezanih z udobjem in novimi tehnologijami.

Jesen bo prinesla osveženo limuzino

Ponedeljek, 3. junij 2013

Chevrolet malibu

V teh dneh se je kupcem v ZDA predstavil novi malibu, osvežena limuzina znamke Chevrolet, ki jo Američani uvrščajo v segment srednje velikih limuzin, Evropejci pa jo poznamo kot predstavnico evropskega D segmenta (srednji razred). Malibujev vstop v modelno leto 2014 je prinesel rahlo spremenjeno zunanjost in nekaj tehnoloških izboljšav.

Nov 'električar' za 15.500 evrov!

Ponedeljek, 27. maj 2013

Chevrolet spark EV

Iz ZDA prihaja še ena novica, ki bo poskrbela za glavobole vodilnih pri znamkah Daimler, Nissan in Mitsubishi (alias citroën C-ZERO in peugeot ion), ker so v koncernu General Motors razkrili prodajno ceno novega, električno gnanega sparka, ki bo kupcem v ZDA (Kalifornija in Oregon) na voljo v sredini letošnjega junija. Za ta novi serijski električni avtomobil bo Američan odštel približno 20.000 ameriških dolarjev.

5.000 posebnih 'iskric'

Četrtek, 21. marec 2013

Chevrolet spark 'Pizza Delivery Vehicle'

Ameriško podjetje Domino’s Pizza je v lanskem avgustu organiziralo oblikovalski natečaj z naslovom 'Ultimate Delivery Vehicle Challenge', ki so ga pripravili skupaj s podjetjem Local Motors. Cilj tega oblikovalskega natečaja je ustvaritev avtomobila, ki bi najbolj ustrezal zahtevam picopekov iz podjetja Domino’s Pizza…

Ameriški 'FF'

Ponedeljek, 18. marec 2013

Callaway corvette C7 'AeroWagon' concept

Callaway corvette C7 'AeroWagon' concept

Pri znanem severnoameriškem podjetju Callaway Cars so v teh dneh napovedali novo karoserijsko različico modela corvette, ki s svojo 'shooting-brake' podobo obuja spomin na nekdanje, podobne konverzije podjetja Greenwood, izvedene na osnovi corvette C3. Istočasno pa smo sedaj  dobili dostojnega in pravega 'shooting-brake' konkurenta avtomobilom kot je ferrari FF.

Nova generacija ameriške športne ikone

Ponedeljek, 14. januar 2013

Chevrolet corvette sting ray III

V Detroitu se je danes predstavila povsem nova, že sedma generacija superšportnega modela znamke Chevrolet, ki so ji Američani ob rojstvu znova namenili dodatno legendarno oznako 'Sting Ray', ki je krasila že zadek druge (C2, 1963-1967) ter tretje (C3, 1968-1976) generacije modela corvette.

Nova kombilimuzina za Južnoameričane

Sreda, 24. oktober 2012

Chevrolet onix

Svoj prispevek pri brazilskem poizkusu 'detronizacije' znamk Fiat in Volkswagen, ki se na brazilskem tržišču redno izmenjujeta glede največjega števila prodanih avtomobilov, so sedaj pokazali tudi pri znamki Chevrolet, ker so v Sao Paolu predstavili model onix, novo kompaktno kombilimuzino, ki bo v bodoče grenila življenje fiatu palio ter Volkswagnovemu golu.

Moskovska evropska premiera

Sreda, 22. avgust 2012

Chevrolet cobalt notchback

29. avgusta se bodo odprla vrata letošnjega avtomobilskega salona v Moskvi. Med napovedano množico novitet najdemo tudi povsem novo kompaktno limuzino znamke Chevrolet ter nekaj serijskih severnoameriških modelov, ki bodo po novem dostopni tudi Evropejcem.

Že na voljo na nekaterih tržiščih

Četrtek, 28. junij 2012

Chevrolet cruze station wagon

Za evropske ljubitelje praktičnih kompaktnih karavanov je danes pomemben dan, ker si z današnjim dnem lahko omislijo novo, karavansko različico modela cruze, ki bo slovenskim kupcem na voljo šele v letošnji jeseni.

Obiščite Trzin in si privoščite delček ameriških sanj

Ponedeljek, 21. maj 2012

Chevrolet camaro 6.2 V8 SS coupé

Konec prejšnjega tedna so v trzinski poslovalnici podjetja Avto Aktiv pripravili prvo 'statično' soočenje s športnim modelom camaro, ki je ena izmed nespornih ikon ameriške avtomobilske industrije. Nova izdaja legendarnega ameriškega 'mišičnjaka' je sedaj na voljo tudi slovenskim ljubiteljem ameriške avtomobilske kulture.